Kerap rasa ngilu & sakit di miss V

hai ibu2 nak tanya ada x yg sama mcm saya 35weeks kerap sakit di laluan baby ada masa bila baby bergerak kat laluan tu rasa ngilu sakit , dan ada masa tengah berjalan tetiba rasa sakit yg amat tapi dtg pergi , tak ada turun tanda2 , ada yg kata punca kencing kotor ,minggu lepas check up doc ada bgitau kencing ada protein tapi time kencing x sakit pun normal je & lps tu check up seminggu 2 kli kencing normal bp pun normal punca sakit miss sbb pergerakan je ,ada kah kemungkinan sbb baby besar last check up doc kata berat baby 2400g#SeriusTanya #ingintahu

7 Balas

sama jgk sis..sy msa 32w doc ckp kncing kotor ada protien,mgu lepas rpeat ufeme kncing dh ok,skrg msuk 36w due hujung bln10,msa jln kdg2 rsa ngilu d bhgian miss v mcm baby nk jatuh ke bwh gitu 😂

23h ago

kan , rasa kt bawah perut dh penuh nk jln pun susah terasa cm penguin jln

sya pun mcm tu..bgitau dktr ckp tnggu hri nak bslin jer lgi.. skli pakej bby dah msuk laluan tnggu dia buka laluan jer lagi😅due lmbt lgi 😅

15h ago

sya 35weeks sis😅 due 1/11

kencing kotor .. kdang kerap kencing pun kencing kotor jga . sma mcm saya itu hri .. kena bg antibiotik bru nyaman jaak rasa ..

2d ago

tak sakit . tp kerap kencing ..

sama mcm saya. sblm ni elok je buat urine test. last check up sangkut protein pula. sis ada sangkut gdm ke?

1d ago

betul. saya start 7 bulan berat naik mendadak.

PGP sebab baby dah berat & maybe dah masuk laluan. banyakkan stretching, pregnancy yoga.

Mungkin baby dah masuk laluan. Kerap buat senaman kegel

2d ago

tq sis bagi pendapat sye cuba lakukan

myb bb dah d kedudukan bawah