Tak tdur malam bayi 2 bulan lebih

Hai ibu2 nak tanya.. ada tak bayi anda sperti bayi sya.. anak saya umur 2 bulan lebih. Sjak baby sya umur 2 bulan haritu dia tak tido malam tiba2... jm11 mlm sampai jm6 pagi.. 5 atau 6 pagi baru tdo.. siang tdo pula.. mlam tu kalau sya pksa tdo dia ngis.. baby sya tak tido asyik nak main sja.tgok kipas siling bpusing2 and tgo muka parents dia asyik ketawa2 nak main...

Tak tdur malam bayi 2 bulan lebih
1 Balas

mgkin sis boleh create suasana tidur dulu. tutp lmpu, pasng aircond, jgn main telefon. kalau baby ajk main, sis biar je. pantau je. xperlu main sme2. bg saya cara mcm ni jd. tp kat anak saya la. lain anak, lain ragam. mgkin sis boleh cuba dulu.