7 weeks 6 days scan

Hai ibu2 dalam app ini.. saya mahu tanya normal kah scan dalam 7 weeks cun lom nampak baby lagi.. ada ibu2 dalam sini bila scan 7 weeks x npk baby dlm kantung lagi tapi acan 8 weeks dh nampak baby & heart beat .. lagi 1, yang putih dalam kantung tu yolk sac kah? Terima kasih bgi pndpt 🙏.. #1stimemom #pleasehelp

7 weeks 6 days scan
21 Balas

samalah. saya semalam pun pergi scan x nmpk lg. sbb upt baru positive smlm so trus gi klinik nk confirmkn. scan ikut atas bawah dua2 x nmpk. nmpk rahim je dh menebal mcm org prgnant doc ckp. so doc suruh dtg lg 1 week. sbb masa dtg smlm rasanya baru 6 weeks. tp mgkin x brp nmpk lg. debor2 kita risau kot ectopic tp xde simptom pape pun. moga baik2 semuanya utk sis, sy dan yang lain

2y ago

sabar kita2 sis.. Saya berdoa mudahan kandungan & baby kita dilindungi ya. moga adala rezeki kita mlihat zuriat sndr.. Amen..

Semoga baik baik saja ya sis, kalau saya dari week 5 nampak kntung elok je, week 8 kantung bulat cantik gak, smpai la week 11, masih ada kantung je. Doc swasta buat surat jumpa pakar, tapi tak sempat jumpa pakar, saya gugur di week 12. Semoga lepas ni nmpak je sis, insyallah, sppu saya week 13 bru nmpak baby, 🤭

2y ago

yala sis.. mudahan ada rezeki sy kali ini. Amen.... sbb ni khmilan ke-4 sy.. 2 baby xda.. 1 bleedg truk tp baby da heart beat la cuma dh lmbt mkn ubt kuat rhim..

ikot org sis... bukan semua sama. ada scan awal nampak ada x.. mcm Sy scan 7w xnampak sgt, scan 9w dh nampak jelas. besar dari sblm ni tapi xnampak heartbeat lagi. Dr nak repeat scan lagi 10hari. awak xpyh risau taw. bukan semua org sama. kwn saya 12w baru nampak baby + heartbeat. relax ja k.. ☺️☺️☺️

2y ago

🥰🥰 aamin

masa saya scan dulu 7w 4d dah nampak kantung dan degupan jantung bby. dan doctor bagi tahu, tarikh period saya dgn kandungan tu cuma lari siket je. tapi 7w dah betul. tak ape sis..nnati repeat scan lagi. yg ada memang belum nampak lagi..sbb bby kecil lagi..🤗

2y ago

tula sia.. saya lom npk lg td.. thanks bagi semangat sis.. Doakan next scan nampak baby dgn sempurna ya.. Amen.. 🙏✨💖

Tahniah sis🤗Normal tu sis, baby memang belum nampak lagi, 8 weeks baru nampak badan baby yg kecil. Yang di dalam kantung tu should be the heart yg baru develop. Sepatutnya boleh nampak and dengar its pumping sudah. Kat klinik swasta boleh dengar dah sis

2y ago

Yaka sis 😍 ... thank you sis 💖 mudahan sudah 8 weeks nnt dh dpt tgk baby.. doakan saya dpt dngar heart beat next scan juga yaa.. Amen..

Normal sbb kita tk tahu tarikh persenyawaan sebenar janin. Mcm sy td scan 6weeks ukur dlm scan baru 5weeks 1day. Tp syukur dh nmpak baby dan heartbeat sgt2 halus. Atas org jugak. Nnt repeat scan lg 2 mggu mst dah nmpak janin dgn heartbeat 💗

2y ago

Aamiin3 InshaaAllah kita sama2 sihat selamat melahirkan babies 2023 🥰

ada tanya tak anggaran usia kandungan melalui saiz kantung ? ni scan kat kk ke? kalau boleh try scan kat swasta , tanya anggaran usia ikut saiz kantung tu 🤗 sebab saya 8w , saiz kandungan saya 7w1d masa saya scan bulan lepas 🤗

2y ago

Terima kasih. InshaaAllah nnt awk dh nampak baby dan jantung dgn jelas 😘

InsyaAllah normal tu siss & takde apa2. Cuba tunggu 2weeks scan balik. Mcm sy 6weeks dah nampak degupan jantung & dots kecikkk je. Kakak sy pulak 6w tapi x nampak apa2 lagi. Mungkin atas badan juga

2y ago

yaka..tahniah.. kakak sis repeat week ke berapa bru napk baby sis?

awk pergilh scan kat klinik swasta for double confirmation yg ada 2d, 3d mcm tu, dia org ada scan cantik clear sikit. x semua klinik swasta ada scan cantik n clear.. ada juga mcm kk. 6w dh boleh nmpk ❤️.

2y ago

tngu 10 weeks shj.. costly jg dr mngu lpas smpai g swasta scan nampak kntg jk.. scan jk smpai skg dh 300++.. tngu 2weeks bru sy scan g klnik lain or g kk trus.. harap ada rezeki la.. 😇 +ve sahaja sy skg..

Sis mungkin tarikh period dan tarikh conceive lewat sikit tu..makanya tak nampak lagi..jangan risau k..saya pon ginjak seminggu camtu..ingat scan dah 9 minggu sekali baru 8 minggu nampak baby gerak badan

2y ago

wah, tahniah sis.. sy fkr nk scan skli lg masa 9 weeks to 10 weeks agar hati x lg gelisah.. Smoga adala nampak baby + heart beat dia dlm kantung.. 🤩 Amen..