Sakit Perut Macam Sengugut

Hai Ibu2, boleh share pengalaman siapa di sini ada mgalami macam sya masa 1st Trimester? Sakit sengugut yang smpai kaki terlipat sudah. Adakah ini normal atau sya kena rujuk doctor?? #1stimemom #pleasehelp

1 Balas

Awal trimester, sakit perut mcm senggugut adalah normal tapi sakit tu sekejap je and bukan terlalu sakit pun mcm period. Just a light and bearable pain. Ni kalau terlalu sakit, better ibu jumpa doctor dulu and dptkan nasihat.

2y ago

Hai...yg light tu sometimes ya saya ada alami.. But so far 2 kali saja saya ada alami yg sengugut yg amat sakit tu.. Ya saya akan rujuk Doctor masa next scan perut .