train anak

Hai ibu² .. anak sya skrang umur 1tahun 4bulan .. so sya brniat nak ajar dia kencing sndiri berak sndiri tp nak dpatkn bnyak tips dri ibu² smua .. mcam mna ibu² didik anak spaya bila rsa nak berak or kencing dia sndiri akn prgi tandas buang ..

7 Balas

Saya ajar anak start 1tahun 8bulan. Masuk umur 2tahun alhamdulillah dah x payah pakai Pampers. Tapi pergi jalan saya pakaikan juga Pampers tapi anak tetap nak kencing kat toilet juga. Mula2 try bawa anak ke toilet 1jam sekali. Awal2 anak akan terkencing dalam seluar. Kena banyak bersabar.

Anak saya Dah 2tahun 9bln Masih Pakai Kan Pempes Try Ajar Jugak Tapi Awal2 Mesti Terbabas Aje . . ibunya Pon Tgh Tunggu Hari So Terpaksa Lah Pakai Kan Pempes Lepas Habis Pantang Nt Ajar lah Sekarang Tak Larat bawak Perut 😂

4y ago

Hahahaa , slow2 lah kena ajar . . Nt lame2 biasa lah

Blh je ajar awl2..jimat duit beli pampers..hehe tp awl2 kena selalu byk bersabar dan selalu tanya ank nk kencing ke berak..kalau x terbabas..letih la sikit tp ok da lepas tu

Tlalu awl utk ajr potty dlm usia cmtu. Bole google cara utk kita tgk readiness ank utk potty. Sy train ank umur 3 tahun alhamdulillah dlm seminggu dah pass.

Rasa umur anak awak macam awal je nak ajar membuang .

Slalu dah 2y br ajar... Ank awk dah pndai ckp ke?

4y ago

blom lancar tp klau nak mkan dia tau nak ckap , nak susu pun pndai siap ambik botol sndiri hntar kt sye 😅😅

Kalau die dh faham okay je