Anak 1 thun 1bulan

Hai ibu.. sy nk brtnye dn pndpt ibu2.. salah atau tk anak 1thun tidur bilik sendri..? Cerite nye begini.. ank sy mase newborn mmg sy penat. Kuat nngis dr 12mlm smpai 4pg.. umur 2bulan da ok tk mcm tu lg. Tp tdur mngempeng.. nk tdo msti kne ad tetek.. tk pndai tdur sdri. Jdi mse umur 6bulan sy ajar die sleep train tgk di page fb baby laguage.. sy brjye dlm mse sebulan jgk ajar.. ank sy da pndai tdur sdri smpai skrg. Umur 1thun sy da start bg die tdur bilik sdri. Ank sy tdur dr pkul 9.30mlm hgga pukul 7.30 pg. Bru bgun...da sebulan die tdur bilik sdri.. tk nngis tgh2 mlm. Die lena smpai pg tk mntk susu tgh mlm.. bile mak n akk thu ank sy tdur bilik sdri. Dyowg ckp tk elok biarkn die tdo sorang2 tkut ade bnde yg kacau.. #firstbaby #ingintahu

9 Balas

Insyallah xda apa tu. Saya pun biarkan Anak tido Kt Bilik Dia. Mmg da kne ajar Sbb Dia da boleh memerhati Kita. Jnji awak buka pintu Bilik. Doa Allah pelihara keluarga awak. Pasang surah yg plug in Kt wall Kalau Ada. Saya sblum Anak tido Mmg Spray wangian bidara. Ini cara2 saya la. Walaupun xda apa. Saya ikhtiar.