ibu

Hai ibu.. Nak tanya sape minum air ni masa pregnant.. Ok ke..

ibu
9 Balas

Saya pernah tnya Dr. Dr. cakap vit c memang bagus untuk amalkan.. Tpi dos untuk wanita memgandung seeloknya kurang dri 500mg.. Setahu sy yg jenis ni ada 1000mg.. Kalau makan lebih dri dos yg disarankan, kena minum air kosong bagi banyak..

4y ago

Saya Hanya makan buah Sunkist itu adalah vit c

Vit c tu bagus ambk masa pregnant. Tp disebabkan dia soluble, so ada gula dlm tu. Hati2 sbb tkot bacaan gula tngi. Tp kalau da buat mgtt dan bacaan gula oky, so tkde mslh 🙂

sy minum dary sbelum pregnant sampai skang masuk 5 bulan baby...alhamdulillah xde apa baby sihat ... sy ada tanye Dr.. Dr kte bagus for baby vit C...

4y ago

kalau masa pantang or lepas pantang boleh amalkan balik ke klau bby menyusu?

Sy pernh ada trbca klau bru prgnt xbole lebih mkn vit c tpi sy xbpe pasti.. ape pn sblum Mnum cba rjuk pd doc dlu..

Sy consume ni. Tp btl la.kantoi gdm. Bila bsp. 2 hari sebelum sy x ambil. Bsp ok

Klu sy nurse saran suh amk yg jenis tablet.. yg soluble ni x digalakkan.

🙋🏻‍♀️ok jer..doc kata bgs🥰

X pernah minum

Ok je 😊