GBS waktu mengandung

Hai ibu ibu smua...sy nak tnya ada tak sini pengalaman yg ada gbs waktu mengandung? sy risau sgt la bila tau psal gbs ni.. tkut waktu bersalin nnt.. ni dah la baby first sy..ttc 4 thun.. 🥺🥺 Baby ok ke lepas kita bersalin nnt? #firstbaby #pleasehelp

19 Balas

Puan jgn risau. kalau dpt detect awal gbs ni bgus la.. blh kurangkan komplikasi masa bersalin. Kita akan treat mother dgn antibiotik.. kalau lps bersalin nt, doc akan monitor baby dulu tgk keadaan apa semua.. kdg tu sbb kita dh treat skrg, mom n baby xdapa pun lps bersalin. Ada sstgh baby akan dipantau kat nicu dan bg antibiotik.. sbb tu baiknya dpt kesan awal. GBS ni blh kata normal kalau ibu mengandung ada..

1y ago

Terima kasih sis atas info ni... lega sikit hati.. kurang sikit rasa risau sy nak bersalin...