ruam gatal lepas bersalin

Hai ibu ibu semua.. Ada tak yang pernah kena ruam gatal lepas bersalin? Sebelum ni tak pernah jadi camni. Lepas bersalin naik ruam gatal dua2 belah kaki. Dah pergi klinik, doc bagi ubat gatal yang sapu tu jer.. Apa ubat yang bagus ya kalau jadi camni?

ruam gatal lepas bersalin
37 Balas

Saya baru naik ruam biji2 dkt kaki lepas 2 mggu bersalin..haritu 2 hari lepas bersalin naik biji2 dkt tgn..gatal sgt dgn air bisa lg..mmg dari anak 1st jd mcm ni...segala cream dah pakai

1y ago

sy kena dkt perut sis. tumbuh bintik2 merah lpeas 30hr pantang. Sbb param yg sy pakai. Memula ok je. xtau lepas 30hr pantang dia naik ruam merah2, mmg ra gatal sgt2 skrg ni. Td pg phrmacy beli cream dgn losyen. Hrp sembuh cpt