ruam gatal lepas bersalin

Hai ibu ibu semua.. Ada tak yang pernah kena ruam gatal lepas bersalin? Sebelum ni tak pernah jadi camni. Lepas bersalin naik ruam gatal dua2 belah kaki. Dah pergi klinik, doc bagi ubat gatal yang sapu tu jer.. Apa ubat yang bagus ya kalau jadi camni?

ruam gatal lepas bersalin
37 Balas

Saya kena mcm nie masa megandung 25weeks.. Saya biar jea.. Alhamdulillah dia hilang sendiri.. 😁

5y ago

Hehehe.. Tuu pun satu hal.. Memang gatal.. Rasa nk garu jea.. Sy sellu kata dengn kaki sy jgn laa cmnie, nanti jatuh saham sy.. Hahahaha.. 😂

Sy pun kne mcm ni lps bersalin..cuma x byk mcm sis ni..x letak ubat apa pun,tiba2 hilang sendiri je

5y ago

Dlm masa seminggu je rsnya..

Sya pnah jadi lpas bsalin jd ruam gatal2 kt kaki.. Lpas 2 3 hari nt dia akn hilng sndiri

mak sy slalu pesan .. lepas bersalin tak boleh tahan lapar .. nnti badan gatal²@berkudis ..

5y ago

Selali jugak tahan lapar. Kononnya tak nak makan byk tkt naik badan 😅 tq info

Sy kna kt perut.. sudahnya xleh barut 😩 pg inject skali ng ubat sapu je

Ada tips nk kurangkan gatal ni ke? Sy dh naik satu bdn miang sgt

Sya pernah.. Tpi hilang sndiri. Sya tk sapu ubat.. Sya biarkan je 😅

5y ago

X gatal ke? Ni tak tahan la gatal merenyam.

sy gatal perut lepas bersalin...time garu nikmatnye rasa.. 😂

Saya perut 32week gatai mcm tu hbis tngan2 dgn kaki😣😣