bolehkah pakai pantyliner?

Hai ibu -ibu. saya nak tanya waktu mengandung ni boleh ke kita pakai pantyliner dan pencuci wanita .selamat ke tak ?

20 Balas

pantyliner atau pad bagus pakai. rajin tukar k. V dalam keadaan lembab xelok masa pregnant. senang dpt infection, atau berbau. pencuci tu, berhenti jap masa pregnant. experience kak pupu saya, laluan xnak 🤦‍♀️ doc dah pesan jangan pakai, sebab ada bahan yang merapatkan V.. hari kejadian, laluan xnak bekerja sama. udoh kena czer. mak ngah saya citer, terus saya xpakai 😂

saya pakai je pantyliner and pencuci saya pakai juga selepas bgtau doktor.anak saya 3 orang dan sejak awal preggy anak pertama memang pakai pencuci tak ada masalah apa2..kata doktor pencuci boleh pakai yg jenis mcm sebamed dan betadine.

saya pkai pantyliner..senang nk pantau keputihan apa yg keluar..pencuci wanita saya pkai basuh area kawasan luar miss v je sbb rasa bersih n nyaman sikit 🤭..kalau kawasan dlm tak berani nk cuci dgn pembersih..hanya air biasa

blh nk pkai pantyliner sbb kdg2 byk keputihan kluar.lgi2 yg dkat nk tggu hri sbb kita blh tgok ada kluar apa2 dri vagina kita.pencuci pla mmg sy x pkai wlupn x mgandung sbb xda yg bau2 &sll gatal2 klau pas pkai any feminim wash

Pantyliner boleh pakai. Seeloknya pakai everyday. Takde masalah. Saya dari first day tahu pregnant, sampai tengah sakit contraction still pakai. Cuma time tidur takperlu pakai. Biarkan miss v bernafas.

Boleh pakai panty liner. Tapi Pencuci wanita tu tak digalakkan. Doktor pernah bgtau kakak saya yg pencuci wanita tu membunuh semua bakteria baik dan jahat. Bakteria baik masih di perlukan.

Panty xde msalah..pencuci xdigalakkan..sy dah byak dgar doc ckap miss V elok cucu guna air bersih je..jgan guna ap2 pencuci..

pencuci mmng saya tak penh pakai . sbb tanak ambik risiko . kemudian hari baru ada effct . skrg mmng tak nmpk lagi .

pantyliner ok...kalau bersihkan bawah tu doktor kata air paip da memadai...kalau kte sabun pn tak disarankan..

pakai je hari2 lg bagus untuk pantau warna keputihan dan jumlah cecair yg keluar senang klau apa2 hal