Serius tanya

Hai ibu ibu , nak tnya kalau pregnat brpa bulan ye baby start bergerak ? #ingintahu Dr ckp first akan rasa mcm jentik jentik tp tk cakap pulak start usia kandungan berapa

17 Balas

sy kandungan 11 week dah rase...time scan nmpak baby melompat ke atas..elok plak tu time doc scan nmpak die bergerak.. alhamdulillah moga anak mama membesar dgn sht dan sempurna dlm rahim mama lama dah tggu 7 tahun nk ada baby...

ikut pd bdn masing² . biasanya 13w ada yg dah rasa bg yg dah byk kali pregnant . utk pertama kali ada yg 16w ada 20w ada jugak 25w ada juga 27w baru rasa .

sy first baby start rasa masa 16-17minggu camtu. tp awal2 xrasa sgt sbb halus je gerakan dia. rasa mcm angin @ bubble kecik meletup dlm perut je

2y ago

comelnya excited baca

Saya lmbt sngat rasa baby gerak , setengah org 17 week dh bole rasa , saya nk msuk 23 week baru la rasa baby gerak , tpi dr ckp tu normal

Sy 16w dh start rasa tp xkerap. Skg 18w sehari blh rasa 2 atau 3 kli. Xkuat pun rasa cuma mcm ada bubble pop dlm perut.

depends pada orang ada yang rasa cepat ada yang lambat sikit. macam saya 17 weeks dah rasa gerak tapi halus ja

My 1st pregnancy, usia 12w dah start rasa. Rasa berdenyut2 mcm jentik2, doc ckp itulah babynya tgh aktif.

2y ago

seronoknyaaa dgr moga dia sntiasa aktif

saya masuk 3 bulan je dah rasa kuat sangat sampaikan kalau rakam tu nampak maybe perut nipis

3y ago

iya setuju sy pun baby 12w pun dah ade heartbeat , jadik terfikir jgk ade dlm islam ckp dibenarkn gugurkaan bayi sblm 4 bln , tp kan dia dah blh gerak dah ade heartbeat , kesiannyaa 😔😭

Saya start 12w dah rasa, geli2 mcm angin perut. mula2 tak sedar yg tu gerakan baby

Saya masa kandungan 16weeks dah rasa dia tendang tapi halus jee.