Putus susu

Hai ibu-ibu. Anak saya 5hb nnti genap 2tahun. Tapi ya ampun susah betul nak pisahkan dia dari nenen dia. Dah letak asam jawa, pastu dia buat muka kesiannnnn. Mami tak kuattttttt!! ?? Mcm mana ya nak buat secara natural?

Putus susu
41 Balas

Anak saya yg first menyusu sampai 5 tahun .. hihi .. dia berhenti sebab tahu ada adik dalam perut mommy terus stop , dia ckp susu simpan utk adik ..

sy pakse mse ank sy no 2 tu lagi sehri nk 2 thn.. pki susu dlm botol.. tp dia xmhu.. tahu2 mmg xnak mse bfdy dia.. tahu hati ummi dia membra2 nk stop susu

Ank sya wean off 2y5m, xminum susu btol lgssung . Letak limau kasturi pastu trus xnk.. Kena mental kuat. First time je ade rse kesian pastu lma2 biasa

Awak sis sama mcm anak kakak saya tapi lelaki... Dah masuk 3 tahun pun dia tknk berhenti, sampai kakak saya sakit susu sebab dia asyik dok kepat² 😂

5y ago

Anak saya pun lelaki ni sis 😂😂

mommy try letak sirap,curah kt tmpt susu..ank jdik takut..try ckp,nnti adik susu kluar darah mcm nie(walhal sirap je)😂

Sy dlu letak bwg ...😂😂😂..tp mama nk kne kuatkn semangat la..anak mmg akn merengek tp 2 3 hr je..lps tu ok la...

Saya tumbuk bawang putih ikat dengan kain. Before tenyeh dekat boobs perah sikit bawang putih tu bagi keluar air then sapu.

5y ago

Tak pedih ke ye mummy?

Anak sy stop masa 2thn 7bln.. Sy letak kopi.. Then dia sendiri geli nk nen sbb hitam2 n byk serdak kopi 😂

Ank sy umur 3tahun baru putus susu...lgi pun..dia bkn nk mnyusu sgt..saje nk ngempeng...lama2 dia dh xnak dah...

letak gambet..hahaha..yg ni brkesan..jgn letk sirap nk bgi nmpk mcm darah pulak..🤣