Nk tnye ibu2,sy tngk kbnykkan ibu hamil 10 ad alahan trk tapi knp sy tiada tu semua?Adakah ni baik?

Hai.. Ibu hamil 10 mggu

5 Balas

Sbnrnya stiap kali ngndung,setiap org tu berbeza2.. mungkin yg awk tgk dsekeliling awk tu rmai yg muntah2, tp ramai je jgk yg lgsg xde alahan smpaikan xsedar pregnant. Ada org ank sulung alahan, ank kedua x de alahan lgsg. Yg pntg smua sihat, pkmbangan sihat, insyaallah xde pape. Jgn rsau ya, enjoy the journey

5mo ago

terima kasih awak

sama .. saya pun takde alahan .. cuma kadang² je pening kepala .. tadi dah bukak buku tapi doc tak scan pula .. so harapnya baik² jela ..

normal. sy pun tiada alahan muntah2. cuma sy boleh makan makanan tertentu je. klau tak mmg rasa mual. contohnya xboleh makan ayam 🥲

sama lah sis. sy jrg sangat rasa mual, pening dan seangkatan dgnnya. cuma sakit pinggang je ada rasa kekadang.

saya pun tak rasa apa² nie 17 nak buka buku semoga baik² shja laa