OPK POSITIF LAGI

Hai, hari tu saya ada update yang sye +ve opk lagi, n lepas 2 hari opk dah -ve, smlm opk bru smpai, saya test nampk opk nak sama terang, harini ni saya test lagi, yang pink opk yang biru preg test, kalau ikut dari opk +ve 8.3 haritu, mungkin harini saya dpo12, saya risau bulan ni opk sye 2 kli +ve jdi x tau mana yang sye kena bersama dgn suami, risau jugak ke ada pcos ke, ada yang pengalam mcm ni tak? Boleh kongsi dgn saya

OPK POSITIF LAGI
4 Balas

kalau wktu dpo dpt opk positif brkemungkinan preg sis... sy wktu dpo12 opk positif.. asalnya dpo 10 dh chek upt guna dip n tell tu,negatif.. pastu tah trgeraklh hti saja nk guna opk sbb yu yg ad,nk perabiskn kononnya sbb tgl 2 strip, naik double lina yg positif.. trus beli upt,sbb trbava kt group ttc kt fb, kalau wktu dpo opk pstif blh jd preg, msa beli upt lg tu,sy beli upt dipp n tell ,mmg naik samar, dpo14 beli lh yg clear blue digital..naik 2-3.. alhmdulillah..nnt sis repeat guna upt ok sikit ye..

saya tak nampak +ve OPK tu sis. hampir, tapi belum. kalau 12 dpo, most probably dah nak start next cycle atau kalau pregnant, lagi few days dapat +ve UPT. maybe sebab tu OPK pun naik terang. kalau PCOS selalunya dia tak tunggu 12dpo baru dia nak naik semula. sis tunggu lagi 2 hari ke, cuba test semula. moga murah rezeki 🌹

4mo ago

macam2 benda boleh buat hormon kita berubah, perempuan kan 😆 doa banyak2 hopefully just benda functional.

Negative saya tgk opk tu 😅 Doa yg baik2. Tp mmg ada yg sebulan opk positive 2x sbb dia 2x subur ke camne tah since ada 2 telur. Pernah baca dlm apps ni. Tp saya taktau sgt opk2 ni tak pernah guna, cuma baca2 je hehe

Saya nampak upt yg bawah sekali tu ada second line samar2. Semoga ada rezeki sis. Aminn.