#Babyfirst #Lastbelly

Hai hampa semua . Sapa sini dah 38 minggu 4 hari , tapi dah beranak ? Saya nak tanya dan nak mintak tips kalau kalau ada yang boleh saya buat supaya anak cepat keluar . Saya dari awal pregnant sampai sekarang , tak ada alahan apa apa , kencing manis atau sebagainya pun tk ada , cumanya 9 bulan ni ja saya rasa sakit bawah perut bila nak bangun berjalan . Anyone yang boleh share ?#ingintahu #firstbaby

2 Balas

Hi, saya mcm puan, tk ada alahan apa semua cuma sangkut GDM dgn gestational hypertension. Tp sy bersalin terawal pulak, 36w1d. Sbb aktif sgt berjalan tk igt dunia, beli groceries angkat berat2, byk mencangkung masa kemas rumah/ambik barang. Mungkin tu lah kot puncanya.

banyakkan beriadah, i pun beranak 38weeks. normal. sama takpernah ada alahan pape, tak pernah rasa braxton hicks kecuali time nak beranak tu😂