acid folik

hai guysss naktyea acid folik jenama apa yang okay untuk dimakan?

4 Balas

Nnti kan kalau mula makan folic acid.. ada saja Dktor cadangkan obimin la atau cara biasa folic acid (ditemani ubat vit c,iron tablet) atau pun zincofer.. mgkin ada lagi lain2 yg sy x brpa tahu, tapi semua tu boleh cuba jika disarankan dktor.. kalau rasa x boleh makan iron tablet sbb asyik loya muntah mcm sy dulu last2 sy dapat ubat zincofer dktor bagi, jadi ubat tu menyeluruh lah..sbb ada folicacid d dlm,vit c dan iron tablet jadi tiada suda makan satu2 pastu kira masa bila perlu telan iron tablet sesudah telan folic acid.. makan tu kena ada jarak masa.. lain lagi zincofer😅 telan kena 2 jam sblm makan dan atau 2 jam slps makan.. sy suka zincofer sbb mudah dan tiada masalah. Pasal najis jadi hitam xpayah risau sbb normal,kta makan ubat tu maknanya itu kesan positif dn normal.. 😊👍

4y ago

Sama2 juga.. 🤗🤗🤗 stay safe

Apa2 jenama pon boleh..sy makan folic acid appeton sebelum hamil lg..nk lg clear, sis boleh gi farmasi, diorg akan advice folid acid yang mana okay.

Hi awk. Apa2 acid folic pun bagus asalkan mengikut keperluan bdn kita dewasa iaitu 5mg. Yg 4mg pun okay juga.

Mana2 acid folid pon sama je fungsinya. Jenama je berbeza

5y ago

yeker. terima kasih sis atass info