Tips hilang kan mual, loya dan muntah

Hai. My first time pregnant. Tapi baru 1st trimester. Ada tips tak nk hilangkan mual loya muntah pening sebab 24/7 rasa semua tu . Thank you for sharing ?

2 Balas

Kalau sy masa tengah alahan, sy mmg banyak kan masa tidur je.... Jangan bagi angin masuk dlm perut. Makan dlm kuantiti yg sikit tapi kerap... Banyak kan minum air suam... Kalau tak boleh nak makan nasi, banyak kan makan buah2 han... sy dulu tak boleh makan nasi, sy makan buah naga. Atleast perut tak masuk angin... 🥰

Cuba sis minum sunquick tanpa gula. Harap membantu.