Minum minyak kelapa dara

Hai bumil..nk tanya Sy nk minum minyak kelapa dara pada usia 29 weeks boleh ke?..ke Kene minum sebulan sebelum bersalin?? Lpstu minyak kelapa dara brand apa2 boleh ke? Ke ad jg minyak kelapa dara yg xboleh minum sembarangan?? Tnya jer sebab xtau

5 Balas

Saya amal minum vco liquid waktu anak kedua start kandungan 7 bulan. waktu bersalin, kulit baby bersih, mudah bersalin tanpa koyak dan tanpa jahit. alhamdulillah. baby berat 3.3kg. Sekarang sy pregnant anak ke3, try pulak makan vco softgel d aura tu. Semoga bermanfaat. kita ikhtiar sahaja, vco pun banyak khasiat. 👍

preg anak sulung ke? kalau isi jenis yg x mudah koyak, ok ja minum vco. tp kalau x tau jenis isi kita mcmna, x perlu la minum. vco ni buat isi kita mudah koyak masa melahirkan, pngalaman sy ank 1st dn 2nd. masa ank 1st sy x minum vco, anak 2nd sy minum. masa ank 2nd sy koyak byk. sekadar berkongsi pengalaman.

3mo ago

kalau nak lancarkan bersalin boleh cuba buat senaman² ibu hamil, senaman kegel, aktif brgerak d trimester ke3, buat urutan parenium supaya x mudah koyak.

seeloknye mase baby dah cukup bulan , risau takut keluar awal 😅

tq komen..okey sis Nty Sy amal sebulan sebelum due

utk apa ya puan nak ambil vco?

3mo ago

Sorry mencelah. Mitos tu sis. Nak consume apa2 ubat/vitamin/supplement kena refer dengan doktor dulu