Air akar kayu

Hai. Boleh ke minum air akar kayu semasa kandungan baru 7-8 minggu? Parents in law nak bagi minum air ni tapi saya risau pula 😅 Lagipun ini anak pertama saya #pleasehelp #firsttimemom

37 Balas

parents in law sis ni harpkn sis pregnant ke takk? 😅biasa minum gugur ya bahaya sbb panas.. nt apa2 jdi u yg hadap dorg bukan nya amik tahu sgt pun..

9mo ago

itulaa harap2 yg bertanya ni tak terima la minum air tu. bukan nak cakap apa org terdekat pun kadang memandai2. bila dah jadi kita yg hadap mereka hanya mampu berat mata memandang je la 😅

jangan minum sis , sbb sya ada saudara yg minum akar kayu dia keguguran tapi masa dia minum dia tidak tau yg dia mengandung (sori klau tdak faham sbb sya org sabah)

serious laa. jgn minum sis. bahaya utk kandungan, dan bhya utk ibu jgk.. ini mmg takleh nk husnudzon dh ni, pelik parent in law awak ni sis.

Dia nak bagi Gugurkan baby tu ke apa 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Awak xyh minum air2 akar kayu ke apa bnda yg dorg nak kasi ….

Sebaiknya tak perlu. Cuba awk tanya utk apa ya utk air akar kayu tu 😅 Kalau org lepas bersalin tu sy faham la minum air akar kayu.

Jangan sbb saya minum jugak masa bby first . lepas minum spotting darah sakitnya yakmat . Bby first saya prem sec baby also 🥹

pelik2 la mertua sis pun, takkan tak thu sis pregnant, yg bukan2 disuruh nya, apa2 jadi dkt kandungan dorg nak tanggjawab ke,

awak bagitau je dkt in law awak yg doctor gynea xbagi ambik sebarang ubat/supplement mahupon ubat2 tradisional.

jangan.. diorang nak bunuh Baby dalam kandungan tu.. pengalaman saya sendiri... mcm² saya hadap ketika dahulu

Benda pelik2 jgn minum la sis..kalau tak tahu Tanya Dr.. apa makanan yg Ada nutrisi Ada zat..catat Kan..