Bunting pelanduk

Hai .. bole tanya tak ..ada tak kat sini yg pernah cek upt smar² ,lepas tu period awal ,sptutnya dtg 12 hb ..tapi dtg 6 hb . Lpas tu habis period cek upt masih lagi samar² tapi still nampak lah line . Bukan macam tekan² mata sampai juling utk nampak..mmg bole nampak line nya. Yg tu actually hormon period ke..hormon awal hamil ke.atau ada pangilan lain ..maaf lah saya tak tau tu tanya . #jangankecamjustbertanya

7 Balas

Kawan saya ada je bunting pelanduk. Dia buat pemeriksaan dgn doktor. Kandungan OK. Kena scan setiap 2 minggu. Pendarahan mcm haid, tempoh pun mcm haid juga. 2 bulan berturut dia kena macam tu. Alhamdulillah dia selamat melahirkan anak. Puan buat pemeriksaan dgn doktor ya. Hamil dan ada pendarahan tu kena segera jumpa doktor. Apapun, pun elakkan stress OK. Take a good care.

tak de istilah bunting pelanduk/harimau. kalau awak pregnant then turun darah itu bermaksod awak bleeding. ancaman keguguran. normal pregnancy tak berlaku apa2 spotting/bleeding. sebab dh berlaku persenyawaan. melainkan awak dh jumpa doctor, dan doctor sendiri pon tak dpt nk kenal pasti punca awak bleeding itu lain. mmg ada kes.

sy prnah bleedin time preggnt dlm 2 ke 3 hri mcm tu..warna darah pink2 mcm tu..syukur alhamdulillah bby sy selamat..sbb msa tu sy minum air kelapa..25 week masa tu..mula2 takut jga ,tp gerakan bby normal je..ke empat2 ank sy sy bleeding 25 ke 26 week

klu sye, sye akn tggu next cycle.. tgk mcm mne.. period ke x..klu rse x bley nk tggu next cycle, bli clearblue digital trus.. puas hati

Awak guna UPT apa? Line tu naik dalam masa berapa min? Cuba guna yang high sensitive macam Dip n Tell atau Clearblue.

Ada mcm tanda kehamilan luar rahim juga sis, better g check

turun darah brp lama? macam chemical pregnancy..

4mo ago

x kot sbb blum period delay lg