pantang awal kandungan

Hai bakal mommy . Nak tanya , apa pantang kalau kandungan baru usia awal minggu ye ? Ada yang kata tak boleh pakai seluar jeans sbb ketat kat perut takut halang tumbesaran janin . Betul ke ?? Kalau naik motor pun lansung tak boleh ye ?

1 Balas

Elakkan aktiviti fizikal lasak. Elakkan angkat barang berat. Banyakkan rehat, beri hak kepada tubuh badan. Kurangkan stress. Jauhkan makanan proses, berpengawet, tidak sihat. Pakai kain/seluar yg longgar, tak menekan abdomen. Jaga kebersihan kawasan intim. Elak meruang/douching.