Nak kepastian ☺️

Hai Assalamualaikum semua 😊 saya cuma nak tanya kalau clear blue tunjuk 2-3 macam tu maksudnya saya dah berapa minggu ya? Sebab tarikh 1st period saya 10/3 kalau ikut dah masuk 5 minggu lah kan. Tapi doktor cakap memang baru 2-3 minggu macam tu. Jadi saya nak kepastian sebenarnya mana yg betul ya? Tahun lepas saya pernah keguguran 🥺 #ingintahu ##firstbaby

Nak kepastian ☺️
7 Balas

tengok kat instruction tu sis ada tulis. tp utk kepastian, nanti lepas buka buku pink doc akan scan balik. masa tu baru confirm usia janin. jgn stress2 fikir baby dah berapa week. skrg teruskan je makan folic acid, berehat. tunggu lepas 8w ikut lmp baru pegi scan ♡

1y ago

Saya dah tengok sis dia tulis dalam 4-5 minggu kan. InsyaAllah doakan yg baik2 ya sis. Terima kasih sis 🥰

2-3w bersamaan 4-5w awak. semoga dipermudahkan urusan awak☺️. inn shaa allah, selagi xde spotting/bleeding kandungan awak baik2 saja.

1y ago

@dahn07 seawal 3bulan sebelom awak pregnant kita dh start boleh makan. kalau dah pregnant seawal usia kandungan kita awak. asid folid ni tujuan dia nk cegah kecacatan pada bayi dlm rahim kita

Tak silap saya itu 2-3 minggu lepas awak conceived dengan suami . Sebab saya suka baca manual upt ni 🤣 apa2 awak check balik kertas panduan tu 🥰

Kira dari hari pertama last period . Biasa clear blue kluar 2-3 maksudnya dah 5w mcm tu.

1y ago

Okay sis, terima kasih ☺️

dkt kertas ada tulis sis

1y ago

Ya sis kalau ikut kertas tu dalam 4-5 minggu macam tu 😊

tgok dekat kertas