Bantu saya

Hai. Assalamualaikum semua mommies n bakal mommies. Nak tanya minggu depan sy dah 12w boleh tak sy nak balik kampung naik bas? Perjalanan selama 5 jam. Maaf ya soalan sy pelik. Okay ke untuk kandungan sy? Terima kasih semua ❤️#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #firstmom #bantusharing

5 Balas

Saya nak masuk 11minggu esok. Setakat ni memang saya tak berjalan jauh, sebab saya tak sedap badan. Dan saya memang mabuk jalan jauh. Bagi saya, agak bahaya sebab sis first trimester lagi. Kalau nak pergi better naik kereta sendiri. Kita akan kerap kencing, sakit kepala, sakit badan, sakit pinggang dan lain lain. Nanti jadi moody sebab perjalanan jauh. Dan agak merisaukan kandungan.

saya pergi mersing dr kota tinggi pun mcm nak pitam dah dlm kereta.... thentak2 dgn jln mcm tu...😅 lama sgt x ke mersing... pastu sampai rompin ada spotting sikit... sy bykkn minum air masak je alhamdulillah skrg dah tak kua lg... risauuu n serik dah nak jalan jauh.... lepas ni xmau dulu dah tggu smpai kndgn betul2 kuat baru brni...in shaa Allah...🤗 #10weekpreggy #1stbaby

naik bas boleh. tpi bwk beg berat tu yg xboleh. boleh try bwk beg yg ade roda tu. selalu long distance travel ni, kalau bas xde berhenti awak boleh bgitau dgn driver nak pg toilet, supaya awk boleh renggang kn pinggang. sbb kalau ikut doktor, seeloknya every 2 hours berhenti. lps tu bwk plastik kosong ltk dlm handbag, incase nnti nak muntah.

2y ago

tulah kan. risau jugak muntah. buntu

Hai sis. Saya haritu ada berjalan jauh dari pahang ke kedah naik bas juga time tu kandungan baru 8 week alhamdulillah okey cuma bawak bantal lapik perut dgn belakang sebab lama takut lenguh.

awk larat ke ?? 🤭 sya 9week prjlnan hampir 2jam pun sengsara 😂

2y ago

ok mungkin klau drive sndri sbb ble brhenti bila2.. tapi mcam bahaya jugk klau tba2 pening.. bila nak smpai 😅😅