Berat baby 🌸🥰

Hai and assalamualaikum mommies.. sya sekrang 36w5d.. nak tnya, bby sya kan berat 2.5kg skrng.. ad possible ke baby sya naik 3kg nnti kalau dah lahir? Ke dia tk naik dah bnyak2? Spe ad pengalaman mcm ni.. sebb biras sya mse dia scan last kat kk.. doktr kate bby lebih kurang 2.5kg jgaa.. lpas tu nak bersalin.. nohhh . Keluar 3.6kg! Hahaha tpi kami dua2 tak ada Gdm... makan mcm biasa je.. hihi so possible ke berat baby bleh naik cpt smpai 3kg? Tqqq❤️🥰

2 Balas

Sy tgh risau gak ni.. Scan kt gh msa 34w berat 2.2kg je, smlm 37w scan lg kt gh dh 3.3kg lak. Ah sudah.. Jgn je nnti baby mkin bsr. Risau. Sy dh minum air gula 2x xsgkut gdm pun. Hrp mggu dpn scan kk xlh smpai 3kg.

1y ago

awak cm sppu sya sis...bnyak kali mnum air gla.. 3x dah dia mnum haaa.. sebb anak dia besau... tkde ppe tu.... nnti ppe tnya je dr ya... sya pon rsau bby besar2 nnti kena bersalin czer or kena teran beria skit 🤣 smga dpermudahkan urusan sis

Sy 35w, 2.33kg lahir 39w, 3kg

1y ago

sama sama. insyaallah boleh sis. Sy hjung hujung suka minum susu dutch lady fullcream tak berhenti. kadang sampai 3 kotak sehari. last sebelum bersalin DR scan lg sekali tengok keadaan baby. masa tu dyorg jangka berat 2.9. rupanya lahir cukup 3kg. hehe