Hai assalam.. sye bru gune apps ni. Tgok apps ni dh 6 weeks 1 day. Mcam xcaye je.. xde pn simptom2

Hai assalam.. sye bru gune apps ni. Tgok apps ni dh 6 weeks 1 day. Mcam xcaye je.. xde pn simptom2 teruk.. cme pening2 kjap je.. Biasenye kne tnggu bile baru g klinik atau hospital? Klau hspital krjan kne wt appointment dulu ke cane..

5 Balas

wslm ..w.b.t. .sya pn baru guna apps ni. .sya sma mcm sis,simptom x teruk mna,cuma pening & mual² gitu. .lpas tu sya gi check guna pregnancy test sya x sngka dpt double line. .lpas tu mak sruh check up gi klinik, alhamdulillah hasilnya sya pregnant,sya x pasti kalau check kat hospital sma ad kne check trus @ kne bwt appointment dulu. .btw sya dh 5w 2 day.

untuk scan , dah boleh dah sebab dah 6w ke atas 🤗 . selalunya ibu2 yang scan 6w, akan nampak kantung. macam saya, saya tggu 8w untuk tgk sekali jantung baby 🤗 saya scan kat klinik biasa, untuk hospital kerajaan saya tak sure. sebab lepas scan tu baru saya gi ambik appointment untuk buku pink kat Klinik Kesihatan

2y ago

sama dgn saya awak, sy g scan 5week 6day nampak FC dh.. alhamdulillah.. tggu repeat scan 8 week nanti

kalau period regular, mungkin blh ikut apps ni. tapi kalau irregular usia janin mgkin berbeza. mcm saya period irregular. kalau ikut apps dah 8w. tp pegi scan doc ckp baru 6w dan dh ada heartbeat. so kena pospone buka buku pink.

2y ago

untungnya dah ada heartbeat baru 6week eh..

Scan 8 weeks should be ok, boleh nampak kandungan dah. Kerajaan kalau nak buka buku pink kena appointment dulu x silap, kalau utk scan biasa sy klinik swasta dlu. Dah 10 weeks mcm tu bru sy ke KK

sama dgn sy punya simptom.. yup boleh pergi klinik dh utk cnfirm kandungan dalam rahim bukan extopic. utk bukak buku kena tanya kk berhampiran boleh bukak bila biasa nya jgn lebih 12 week