demam campak

Hai, apa yg ibu2 buat selepas tahu anak anda kena demam campak? Apa ubat tradisional nya?

6 Balas

Saya tak bawa anak ke klinik , cause demam pns sngt baru bawa .. just ubat cara orang tua2 je , gunakan daun semambu . Mndikn dia dgn daun tu , tidurkn dia atas daun tu nak bgi hilang miang gatal bdn dia .. tumbuk2 pon bole pstu tepekk kt bdn dia

Anak sy pernah kne demam campak, still bwk check kt doc.. utk cepatkan hilang kesan gatal2 tu, mandikan dgn daun semambu, xpun blend daun dia n tepek kat badan

kalau tradisional daun bamboo tu blend pastu lumur, tp susah kot sekarang nak dapat daun bamboo.

Saya pakai sabun himalaya..sbb kaya dgn daun semambu..😘

Pakai calamine lotion tu dan pantau demam.

Bwk g klinik jgk..sapu calamine