Najis anak cair dan warna kelabu hitam

Hai anak sy 4y nornal ke najis dia mcmni? Dia memang ada makan iron supplement tp ni first time najis dia mcmni.and baru malam td bg dia makan iron supplement tu tapi Lately ni dia buang air besar lebih kerap dalam sehari berbanding bbiasa. Ni dia buang air besar masa tengah tidur. And dia pun xperasan dia buang air besar. Maaf ye gambar agak kotor. Tq

Najis anak cair dan warna kelabu hitam
1 Balas

rasanya kalau makan iron supplement memang najis akan jadi warna hitam.. doktor takde pesan/bagitau awal2 ke before consume ubat? even orang dewasa pun kalau makan iron akan jadi najis hitam.. rasanya normal je la