susu badan

hai.. anak saya umur 2 bulan dan masih menyusu badan. kadangkala anak saya muntah susu. adakah ianya bahaya? bagaimana ingin banyakkn susu? saya rasa seolah2 susu mcm x ckup j utk bayi saya.

1 Balas

Muntah susu mungkin disebabkan: 1. Baby kenyang, tp bila baby still nak mengempeng, mmg akan muntah. 2. Tak burp lepas minum susu Kalau nak perbanyakkan susu, selalu kosongkan breast. Selalu susukan bayi atau pump. perbanyakkan minum air 0 dan skin to skin dgn bayi.