Lama x berak

Hai, anak saya berumur 2bln lebih. Dah 4hari tak berak. Apa patut saya buat?

13 Balas

Kalau baby dibagi susu badan sahaja, perut x keras, x sering muntah, n blh kentut, oke je. Biase tu. Nanti sekali dia berak, berak dia banyak. Tp kalau baby dibagi susu formula, 1 hari x berak kena risau. Takut sembelit.

Baby sy 1bulan 11hari. Haritu seminggu tak berak. Sy campur bf + fm. Tapi perut tak keras and selalu kentut. Doktor cakap okay je. Kecuali jika baby ada muntah dan perut keras, tak kentut kena refer doktor.

bagi anggur hitam. jangan bagi buah sebijik, tapi picit anggur ke dalam mulut baby, biar keluar air anggur tuh

If baby awak bf , normal kalo x berak.. kalo formula milk 1 weeks x berak better g hospital

Kalau fully bf normal. Kalau FM, kena tukar susu tu rasa nya. Bahaya tak berak

Kalau susu formula, kene berak jugak walaupon sekali..

Pergi jmpa doc sis🙋🏻‍♀️

Kalau susu formula bahaya

Bwk pergi klinik sis

Bawak gi klinik