Ubat tahan muntah vs asam

Hai, alhamdulillah sudah dua bulan saya pregnant. Ini anak pertama saya. Morning sickness on off. Harini lalu makan. Esok tak lalu. Loya rasa nak muntah. Boleh ke saya makan ubat tahan muntah atau sekadar menghisap asam asam. Saya tak suka sangat asam.

16 Balas

Sis better tnya pendapat doktor. Saya pun tak pasti kalau org pregnant boleh makan ubat tahan muntah atau tidak. Kalau nak makan Asam, cuba makan daripada buah buahan macam epal hijau, mangga muda, oren.