Done bersalin 👶🏻

Hai, Alhamdulillah hari ke 9 berpantang, syukur. Nk tanya mmy2 hari ke berapa ye selalunya luka jahitan sembuh?

5 Balas

2minggu dh okay ,, tapi rajin sit bath dgn titik minyak nyonya roguy dkt pad , memg cepat baik alhamdulillah , luka jahit saya boleh tahan panjang juga huhu

9mo ago

Minyak NR yg mna ya?

selalu nya 2 minggu dh sembuh , awk kena cuci pakai air suam panas ya . biar luka cepat sembuh 🤗

Sy dlm hr ke 20 baru benang tgl and dh xase pedih.. and luke dh sembuh..episiotomy kan?

9mo ago

Just make sure selalu tuka pad and basuh area tu.. jgn smpai bengkak.. sb kalau bengkak pedih nt sakit nk duduk n bergerak

ambil masa sebulan lebih sembuh sepenuhnya luar dlm

Saya punya nak dekat sebulan baru okay