kaki bengkak

Hai admin. . . mao tnya vha apa yaa perlu sy lakukan jika kaki sy bengkak d usia kandungan baru masuk 6 bln lebih. . .

2 Balas

Jgan berdiri terlalu lama. Buat exercise ringan utk kaki mcam pusing2x pergelangan kaki supaya darah lancar. Saya hari tu seharian berdiri lama, malam kaki jlan bengkak. Pijak lantai rasa kaki kembang. Tapi rajin pusing2x pergelangan kaki, regangkan kaki mcam menggeliat tu. Lepas tu sampai hari nie kaki tak bengkak2x dah. Nie pun tengah tunggu hari ja nie.

Letak bantal kat kaki ms tido... Elakkan berdiri terlampau lama dan jln jauh Rendam kaki dgn air garam,air suam2