First pregnant

Hai ada tak yg pernah ad pngalaman scan baby dan doktor ukur lilit kepala baby xsama dengan week kandungan mksudny ukur lilit kepala baby 16week tapi skrg pregnant 17week , kenape ye bleh jadi mcm tu risau plak ☹️☹️#pleasehelp #bantusharing #ingintahu #seriusnanya

11 Balas

slagi Dr xde ckp pape, normal la tu.. size bby sye pn x sme.. ade yg tlebih, tkurang mggu.. tp Dr ckp ok je.. klu awak rsau nant 20 weeks buat la details scan.. yg tu bley check details tumbesaran bby n organ2 bby normal ke x..

Awak scan kat swasta or kerajaan? Saya sepanjang scan doc takde inform pulak size kepala baby tak sama dgn week. Doc yg bgtau size kepala tak tally dgn weeks atau awak tgk sendiri dekat scan tu?

Selagi doktor kata normal takda masalah inshaAllah takda apa. Saya masa scan 29week , doktor kata baby besar macam 31 week .. inshaAllah moga di permudahkan urusan kita 🤲🏻

klau beza seminggu dua doctor anggap salah tarikh LMP or ovulation lambat. klau jenis period irregular slalu doctor akan follow results scan je..

sy 🙋 ukuran kpala dgn perut tak sama . bru 34w .. ukuran kpala 37w .. perut 36w .. ahad mgu dpn jmpa pakar hosp plak ..

1y ago

Aamiin ... in shaa Allah . takda apa tuh .. normal la ibu mana tak risau kan ... sy 2kali pakar .. scan semua nya ok . cuma besar 3mgu je dri usia ... tp lahir ok je . kpala dia pun skrg besar mgikut usia bulan dia .. doa je yg baik² . smoga urusan sis dan baby jga dipermudahkan..

jnji ukuran within 2w ok je https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 group hamil 2023

Klu lari seminggu it's OK sbb scan ada +/- juga. Kalau lari terlalu banyak baru dktr akn pantau.

2y ago

Tak ada apa2 inshaAllah. Doa yg baik2, ibu kena sentiasa +ve. Sy pernah kena mcmni. Alhamdulillah baby lahir baik2 saja.

itu biasa sis.. lg2 scan kt kk.. beza smnggu ok lg x jauh sgt..

Sy 16minggu tapi ukur lilit kepala dah 17minggu normal je .

normal..jangan lari minggu banyak je