Susah membuang.

Hai, ada tak yg mcm saya, susah sgt nak buang air besar? Adakah normal?? Kadang2 sampai 3 hari xmembuang. Perut rasa penuh sangat. Sampai terpaksa makan ubat pelawas. Dah try mcm². Minum air, susu, buah, tapi still xjalan. Now baru 7w. Please share if any supplement can help😭#ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

Saya pon sama. Sampai berdarah. Tp mmg xde cara lain. Kene mkn byk buah. Kalo x pregnant plg best mkn betik & nenas Yang selamat masa pregnant : Dragonfruit merah & putih,sayur celeri sbb byk air. Prune sunsweet. Try brisk walk. Bagus utk improve blood circulation. Dan yoga ada certain position boleh lancarkan angin dan darah dlm badan. Sy buat semua ni Alhamdulillah setiap hari boleh la membuang.

3y ago

thnkyouu! will follow yr tips🙃

Sis amalakn jus gulsan pati delima . Sy hari tu sembelit smpai nk nangis sb sakit sgt , lepas tu sy beli jus gulsan tiap2 pg elok mmbuang dgn lawas🤣