due date dah lepas tapi tak bersalin lagi

Hai. Ada tak sini yg dah overdue tapi xbersalin, xdak tanda ape2 lagi. Sy due 22.4 dah lepas dua hari. Tanda2 pun takda lg ni. Risau nye lahai. Anak sulung. Doctor bg lajak seminggu, kalau xbersalin lg, 29hb kena admit wad.. tolong doakan sy ye. Semoga cepat2 dipermudahkan urusan bersalin. Esok bday mak mertua. Xtau la kalau bby nk share bday sama dgn tok nye. Tp Harini xde tanda apa2 pun lg. Tq

8 Balas

Sy due date 6/4 baby masih seronok dalam perut takda tanda2 nak bersalin tapi bukaan dah 2cm. Dan doktor bagi tarikh 15/4 kena admit induce, sebab taknak induce. sy pegi hospital pagi dalam 2am 14/5 sbb sakit manja2 lepastu doktor tlg bukakan 3cm admit ward. Dlm ward sy senam jalan banyak, ketuk ketampi, dlm toilet buat setiap 30 min buat, da penat rehat balik atas katil. Pukul 3pm da start contraction. Sampai 4am da 4cm tolak pi labour room. 9am bersalin normal. Banyakkan berjalan , ketuk ketampi supaya baby turun.

Semoga dipermudahkan segala urusan sis...amin

Semoga dipermudahkan segala urusan

Semoga dipermudahkn urusan sis

Up