Bertungku semasa berpantang

Hai, ada ke mummy yang ada pengalaman bersalin tanpa bertungku atau tanpa bertungku? Boleh tak share sikit. Kalau tak bertungku ada effect ke pada kesihatan mummy?

26 Balas

Masa saye bersalin czer dulu.. xde pon bertunku.. berurut pon tak.. cuma jaga pemakanan je.. Alhamdulillah sihat je.. dah 11 tahun ni.. termengandung lagi… 😁

sy tungku dengan tukang urut je. tu pun 3x urut, 3x jela tungku. takde apa pun kalau tak tungku, awak jaga je makan minum inshallah sihat.

2y ago

sama la ada beli tungku sendiri, tapi tak guna pun. best kalau ada orang buatkan, kalau buat sendiri memang tak rasa la 😅.

masa bersalin 2020 pkp tak bertungku tak urut pun, jaga pemakanan,pakai bengkung je, Alhamdulillah takde masalah, skrg pregnant lagi 22week

saya xde tungku mengurut apa semua .. makan pon x pantang sebab jaga baby kat nicu sampai diri tak terjaga😂 setakat ni memang xde effect pape la

2y ago

hahaha sama dgn sy. sbb jaga bby kt nicu. pastu ulang alik g spital . stiap 3 jam pam susu. dgn barai mata panda lagi. czer pulak tu. takde tungku. cuma g berurut je. itu pon lepas bby dah 5 bulan 😂😂😂

sy x bertungku urut pun x..jadi sakit pinggang cpt duduk dlm 15 mnt nk bring sakit gila pinggang 🥲nk buat ap2 jd x kuat sgt dh sbb body x thn

tungku elok cpt kecutkn rahim n lancarkan darah.. elak darah beku.. lps abes bertungku dgn CL sy tuam dgn air panas je

bole jer xbrtunku.. tp kena brurut.. masa sy hbis mlahirkan sy x brtunku pn.. cma brurut dgn bidan jak.

lebih baik bertungku sis..utk kecutkan rahim..Kalu sy masa bertungku rasa badan sedap je ringan..

CL sye ckp klu x btunku, darah nifas lmbt turun.. klu ade batu meriyan, dye lmbt kecut..

2y ago

betul ..batu meriyan tuu kalau x duudk tmptt diaa mcm2 boleh jdi orng tuaa ckp

Sya tak da bertungku,, macam biasa je.. Tiada effect sampingan