Scan

Hello guys,mau Tanya ba selalu kalu scan mau Berpa2 bulan ya,sebp Sy suda scan last bulan 7 skli skan ke dua kli suru tunggu sampai 30/10,risau sebap tidak tau keadaan bby?. Skrg masuk 19w semoga semua baik2 sja amin

9 Balas

Sy dlu scan first 11weeks. Lepas tu 18weeks. Detail scan 22weeks. Next 28weeks, 32weeks, last 36weeks. Tu yg nurse bg tarikh untuk scan. Kalau kt kk la. Selagi xd spotring atau tanda2 lain no worries babys will be fine. Kalau dh 19weeks dh kne buat detail scan tuk tau keadaan bby.

Boleh ja scan tiap2 bulan tapi di swasta la. D kk bila ada appointment dgn dr baru scan

Klau dh 19w sis dh boleh try buat scan detail dkt klinik swasta untuk tgok keadaan bby

Sy kk bg tarikh scan 19w nt..awl2 7w scan kt kk Masa 13w sy scan dkt swasta

Saya scan 8w, 12w, 20w next scan 28w pula 20/10 nnti

Saya dulu scan tiap bulan tp di swasta

5y ago

Bagus klu mcm tu, tpi klu Sy tunggu 3bln baru scan bikin risau ne,, tpi mungkin klu kerajaan memang mcm tu sis

Sya scan 6 ..8..10.. 12.. 😅

Tq semua❤️

Pergi swasta lah