Baru tau +GBS ,, bahaya tak korang ?? Nanti baby kena tahan kew? Dah fikir macam² 😭

2 Balas

boleh baca kesan gbs pada baby. sebelum beranak biasanya dorang akan bg antibiotik sebelum baby kluar to makesure baby tak terjangkit. But, baby still akan ditahan. sbb saya dulu gbs carrier masa nk beranak tak sempat antibiotik air ketuban pecah so baby kena tahan jugakk

2y ago

depends. kena tunggu smpai oakar check and bg baby discaj. tak boleg stay dgn baby, melainkan tak crowded. biasanya gov jarang bg ibu stay kalau ibu takda masalah.

gbs bahaya pada baby, sebelum bersalin biasa akan masuk antibiotik bbrp kali dlm sehari..lps tu baby kena tahan utk dpt antibiotik mcm sy hrtu ( bersalin 21/9/22) 3hr baby kena tahan..ada katil kosong boleh stay dengan baby kat wad pediatrik