Hai mommy semua.. Folic acid jenis mcmni ok ka utk merancang hamil tq..

Folic asid jenama ferrovit

Hai mommy semua.. Folic acid jenis mcmni ok ka utk merancang hamil tq..
11 Balas

Makan folic acid sahaja pun boleh. Satu papan tu baru berapa ringgit je. Cakap je pada farmasi nk folic acid (pil kecik2 warna kuning) Yg mcmni folic acid + zat2 yg lain. Tp folic acid ni bukan utk rancang hamil, ni persediaan sebelum hamil utk cegah kecacatan janin. Sy sebelum nk mengandung mkn yg folic acid je. Dah mengandung baru makan yg mcmni tp brand iberet. Tp klu da beli yg mcmni boleh je mkn.

mula2 saya start makan folic acid brand hovic dulu, tgk mcm tak jadi apa..pastu saya baca 1 tips kata suami pon kena mkn jgk folic acid..alhamdulillah dah 5 bulan pregnant ☺️

Sy makan hovid folic acid sbb pharmacist suggest yg tu. Dia cakap kat kk guna jenama yg tu. Murah pon murah tak sampai RM5 satu kotak. Mula2 makan appeton mcm tak berkesan.

10mo ago

Oo ok.. Nnti sya try LG yhg ni la

Appeton folid acid bagus, i amalkan within 2month dah melekat Alhamdullilah. Kena jaga makan sikit however supaya subur

10mo ago

So far i makan juga ferovit ni before preggy sbb i kurang darah merah. Tpi since nak plan preggy i try makan brand appeton je, Alhamdullilah mmg melekat. Brand lain i tak sure sbb i start consume appeton tu 2 bulan terus melekat. U boleh juga try, otherwise bykkan makan sayur 😊

Yg ni sy tak pasti tak pernah try. Saya makan folic acid iberet beli kat farmasi utk rancang hamil. Doc suggest.

10mo ago

Folic acid iberet Brpa harga ya sis.

klu rancang hamil mkn folic acid sahaja. sepapan baru rm1 sahaja. ni consume waktu dh tahu mengandung

10mo ago

Yg 2ringit 1papan tu folic acid berjenama apa tu sis, iaka mna tau kn blh d cuba jga☺️☺️

Ni lebih kepada iron dear. You consume folic acid sahaja.

tengok kandungan dia, ambil folic acid 400mcg

folik asid jenama apa2 pun boleh

Tp folic acid bukan utk rancang bby.

10mo ago

dan bukan ubat kesuburan