Folic acid

Folic acid boleh di ambil sehingga kandungan mencecah berapa bulan? #firstbaby

11 Balas

Folic acid sampai 12weeks atas nasihat doctor. Kemudian doctor akan tukar dengan ubat lain mengikut condition ibu.

sya makan sampai 5 bulan,lepas tu DR tukar bagi obimin..dlm obimin dah lengkap semua vitamin

4y ago

Ouh. Doc bagi sy obimin masa first appointment pregnant 3bln

12 weeks.. Then sy kena tukar pd zincofer. Tp badan xleh terima. Skrg makan maltofer

Biasa smpai 4 or 5 buln pstu tukr kepda obimin..sb dlm obimin smua complete..

4y ago

biasa kk akan bgi sis

Selagi Dr bagi makan je sebab folic acid mmbantu pekembangan bayi

sampai klinik tukar kepada vitamin lain ikut keperluan semasa..

x mengandung pun boleh makn dan smpai 9 bulan pun boleh makn

smpai melahir kn masih boleh trus ambil folic acid ni

Saya makan smpai sehari sebelum bersalin..

sy mkn smpi mau bersalin, depends tu