Hi 13w pregnan. Flu n batuk sambil sakit gigi n kepala. X blh mkn panadol. Apa perlu buat. I'm down

Flu n cough

6 Balas

kena makan ubat paracetamol/panadol tu & jgn biarkan melarat. panadol selamat dimakan masa pregnant sbb saya demam jumpa doktor pun mmg dia prescribe paracetamol. makan ikut dos yg ditetapkan doktor ☺️

Kalau demam panas jgn biarkan, nnt ada effect kat bayi. kena makan paracetamol 500mg tu. Pregnant boleh makan paracetamol. Lg selamat pegi klinik kalau demam berterusan

2y ago

Takde demam. Cume chest flu cough n sakit kepala.. Nanti jumpa gynaecology

Panadol boleh mkn saya hari tu demam selsema dokter just bgi panadol dgn ubat selsema biji

2y ago

Hi puan. Puan refer to normal klinik atau gynaecology utk panadol /ubat?

sy pn sama batuk2.. ada ubat batuk khas utk ibu mengandung, blh cuba

2y ago

Hi puan. Semalam I jumpa my Dr, dia kasi paracetamol, flu med n antibiotics je.

Mkn ubt nama veloxin , tu mmg khas utk ibu pregnant

tak boleh makan sbb allergic ke apa ya? dah jumpa doctor?

2y ago

paracetamol ubat paling selamat utk ibu mengandung asalkan tidak melebihi dos. kalau ke doctor pun dia akan prescribed paracetamol