Hmmm dah 39week. Dah nak bersalin tu rasa macam mana eh? Takutlah hmm first time

1 Balas

bila contraction makin kerap. pengalaman sy sebelum ni bersalin anak 2 org,sakit contraction tu sakit dr bahagian perut lepas tu ke pinggang. rasa mcm nak berak sgt²,tp bila ke tandas tak ada keluar pun. sakit perut ke pinggang tu berulang-ulang,masa tu sy tau la dah sampai masa baby nak keluar. tak semestinya kena pecah ketuban dulu baru ada bukaan serviks. anak pertama sy pecah ketuban di hosp,nurse cek dah 9cm. anak ke dua sampai hosp bukaan 2cm. 4 jam lepas tu pecah ketuban bukaan 6cm. tp sakit yg tak tertanggung masa tu,nurse seluk bagi besarkan bukaan seviks. terus sy bersalin.