Please jawabbkannn

#firsttimemom hi mommies i nak tanya, i hb low so I makan la maltofer sbb i tak boleh makan zincofer (muntah teruk). Cek hb balik kt kk dah jd ok cuma i nak tau, kalau i makan maltofer dalam tu dah ada folic acid, so i perlu makan ke tak eh folic acid yg 5mg tu?

7 Balas

sama macam sy makan maltofer , cuma nya sblm ni pnglman dua anak xde mslah hb . mkan iberet je ok . skgg mkan obimin tak naik hb , tukar iberet pun sama . last mkan maltofer jd ok cuma kdg klau makn ni lama2 bole jd loya jugak 🤣 tp dh mkan ni x perlu mkan lain dh

Tak perlu makan folic acid. Saya ada anemia, jadi dr suruh saya makan 3 biji maltofer sebab hb tak naik. Dah tukar iberet ni makan sebiji and cara pemakanan yang betul insha allah naik. Zincofer memang tak masuk. Bau je pun dah muntah 😭

nurse sy ckp dah include awk tak perlu folic acid lg

3mo ago

Okayy thank you faham2

tak perlu sis sbb dah ada dlm maltofer

tak perlu

3mo ago

Ooo faham2 thank youu

tak perlu.