28 minggu; sakit bahagian bawah - kwsn vagina, vulva

#firstpregnancy #3rdtrimester Assalamu’alaikum n salam sejahtera dear mommies Nk tanya; 1. normal ka kalau sakit berterusan non-stop bhgn bwh, especially bila nk start melangkah / jln, or nk angkat kaki / peha etc? Sakit dia mcm cramping / cramps wktu period + sengal2 lebam2 (ie mmg sakitlah) 2. ada tips / cadangan utk kurangkn kesakitan? Maternity (support) belt bkesan x? *Tgh preggy 28 weeks Alhamdulillah

28 minggu; sakit bahagian bawah - kwsn vagina, vulvaGIF
1 Balas

Sy pun kena mcm puan pada minggu ke 28 dan fikirkan nak guna materniy belt. Masa kena tu, saya kuarantin di rumah. Tak dpt nak riadah luar berjalan. So, saya buat senaman kegel, dan senaman lain sesuai kehamilan di rumah. Alhamdulillah minggu ke30, dh kurang dah sakitnya. Tak jadi beli materniy belt 🤭 Selain tu jaga posture sesuai kehamilan, banyakkan bedrest, jngn buat kerja berterusan, minum air secukupnya

2y ago

🌻