Salam semua Sy da msuk 6 weeks mslhnya sya dah berhnti alahan dan mual semua .. Adakah ia normal?

6 Balas

Previous pregnancy saya mcm ni.. alahan saya agak teruk jugak, makan je muntah.. tetiba nak masuk 6w, alahan saya stop.. saya happy sgt, sebab alahan dah takde,, breast dah tak sakit.. alahan saya stop dlm seminggu mcm tu.. TAPI husband yg risau, sebab katanya something wrong if alahan tetiba stop.. saya pun marah dia, ckp sepatutnya dia bersyukur yg alahan saya dah stop.. Then, time appointment.. Dr scan, baby dah stop membesar time 5w6d.. sepatutnya time tu 7w6d 😢 tapi saiz baby tak berubah.. benda yg husband saya takutkan jadi bebetol 😭 Dr suruh saya tggu 2 minggu utk MIRACLE ~ Dr just diagnos, SUSPECT MISS MISCARRIAGE.. kena tggu 2 mggu utk confirmkan miss miscarriage.. sepanjang pregnant, saya tak pernah bleeding kecuali lepas Dr ckp maybe miss miscarriage.. baby saya agak kuat jugak bertahan dlm rahim, minggu ke 4 lepas dia stop membesar baru dia jatuh sendiri 🥲 Lepas seminggu, dah start bleeding.. Lepas 1mggu 6 hari, baby jatuh sendiri.. Ini pengalaman saya.. so utk pregnancy kali ni, saya jadi trauma if alahan saya stop 😭 setiap hari akan monitor breast saya.. alahan saya mmg agak teruk, nak makan susah.. salah makan muntah.. so even saya menangis sebab alahan ni, tapi saya bsyukur.. semoga baby saya kali ni membesar dgn sihat.. InsyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin 🤲🏻 Bukan nak takut2 awak.. just nak share pengalaman alahan saya behenti tetiba.. semoga tak mcm saya 🤲🏻

2y ago

Risaunya 😭😭

its normal..last pregnancy i langsung x da rasa mual or muntah sepanjang 9 bulan..now 2nd pregnancy ada rasa mual..so depend pada body mommy juga

Sama mcm sy. Hilang.. sampai sy buat test utp sekali lagi 😂 risau. Now dh scan, dh ada heartbeat 🥹

2y ago

Sy pun fikir mcm tu. Tambah lagi sy test upt then line tak seterang masa first test hritu. Tapi sis nk tenang, kena pergi scan. Bru puas hati

Sy xde alahan masa pregnant 2 anak yg lepas. Xsemua dpt merasa zero alahan. Tahniah ya 😊

Normal saja . Ada yang alahan sekejap ada yang alahan lama . Jangan risau

normal