bersalin normal 28 hari berpantang, luka bengkak and merah, cam ne nak sembuhkan?😌

3 Balas

kalau bengkak dan berdenyut pergi cek balik sis . takut infection. luka tempat jahit ni kena jaga cara bersih dah lap kering2. better jgn sapu yg bukan2 kat tempat luka. makan lebih buat oren or buat yg kaya dgn vit c. boleh cepat baik luka.

2y ago

mak mertua bli gel duoderm, dia suruh guna tu semlm, blum sembuh juga rujuk doktor la jadinya

cara penjagaan luka awak mcm mana?

2y ago

kerap juga tukar pad, guna air garam bila rasa makin pedih sya tengok pkai cermin ada merah macam ulser

cuci pakai dettol