Normal ke 23weeks perut kecil? Saya stress la prang banding2 kn perut .

5 Balas

kenapa stress sis kan senang nk bawak perut 🤗 sy pun jiran sebelah asyik tegur perut, dh 7bulan perut xnmpk .. sy kata xpe dia kecik kat dlm senang nak push keluar, nanti keluar biar dia membesar.. skrang sy dah 36weeks kadang je terasa berat, selebihnya xrasa mcm mengandung pun.. kena sentiasa positive gituu, enjoy ur pregnancy journey.. ni perut dh besau2 susah sis, sy nk dduk bawah perut belanggar dgn peha udah tertonggeng kebelakang xleh bangun 🤣

takyah stress2 lah buang masa je semua tu puan , apakata daripada puan fikir pasal tu lebih baik puan fokuskan kesihatan puan dan baby .. nama pun mulut orang puan bukan boleh nak tutup pun 🤣 selagi dia nak bercakap selagi tulah dia bercakap .. sabo je lah asalkan doc dia cakap baby puan sihat itupun dah memadai pun ..

kalau masa checkup, scan, perkembangan baby normal, doc pun takde cakap apa apa. then normal. badan setiap orang tak sama, thats why berbeza. tak perlu stress dengan orang yang busybody. 😍 bila kita peduli dengan kata kata orang, kita yang serabot. orang tu rilekkkk jeeeee.

Takyah risau org lain ckp apa sis. Lain orang lain size perutnya. Asal doktor ckp berat baby dan perkembangan baby normal, bersyukur la. Kalau nak kisah apa yg org ckp, buat penat ibu mengandung jer.

Saya menunggu hari nak bersalin je ni perut nampak mcm 5 bulan je sis. Tkperlu amik hati apa orang lain kata yg penting ibu n baby sihat