Assalamualaikum mommy nak tanya bila start kira pgerakkan baby dlm kandgn? Saya sekarang dah 20w 5d.

5 Balas

Hi sis kalau contoh tendangan dh rasa kuat next appointment berkemungkinan nurse dh suruh pantau gerakan baby 10 kali sehari tp takpayah tick dlm buku lg yg start tick tu bila dh 28 minggu masa ni misi dh suruh tick

sma la sis, sy pun 20w 5d skg. due date 27jan ke? tp sy xrsa sgt bby gerak lg..kdg2 je mcm ada rasa kena ketuk dari dalam perut🤣

wslm. depend pd org jgk. mcm sy 19wks dh start gerak halus. skrg 21wks dah makin jelas gerak2 dia. biasa 19-21wks start rasa baby gerak

2y ago

oo yeke haha.. kalau nak tick tu kena tunggu nurse bgtau. awal2 ni xperlu lagi sis sbb kick pun halus2 je. yg kena kira tu time tendang dah kuat ikut masa & kiraan nurse suggest.

biase masuk t3 bru start kira

28weeks start kira sis

2y ago

ok tq sis respon..ingatkan 20 weeks dah stat tick buku pink😁