Hi mommies, sesiapa ada petua tak nak bagi baby tido lama sikit siang hari? baby tido sekejap je

2 Balas

Sis cuba gelapkan bilik tidur dia, mcm guna langsir gelap. Lepastu on kan white noise, saya on youtube — uterus stimulated. Baby saya dulu tidur 15/30mnt je siang. Sampai dia overtired. Sekarang alhamdulillah makin okay sikit, dari 30 ke 45 minit, skrg lebih sejam dia tidur. Saya tambah buai sekali, sbb dia nak tidur dekat dgn ibu je, sampai susah buat kerja. Awal awal dia taknak tidur buai, sbb taknampak ibu kot. Then lama lama dah okay, kerja rumah pun saya boleh dah boleh settle sikit sikit.

bedung kan dia tak sis? anak Sy sejenis tak suka bedung, tp Sy akan bedung full badan dia sebelah siang. alhamdulillah Lena tidur

2y ago

kalau tido siang jarang bedung, dia suka merengek kalau bedung time siang. tapi kalau tido berteman kadang tu lama jugak dia tido, kalau berteman memang tak dapat buat kerja laa kita nya